`Київміськбуд` визнано переможцем інвестконкурсу з будівництва житла для постраждалих від афери `Еліта-Центр`

`Київміськбуд` визнано переможцем інвестконкурсу з будівництва житла для постраждалих від афери `Еліта-Центр`

УНІАН. Холдингову компанію `Київміськбуд` визнано переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва житла для постраждалих від афери `Еліта-Центр`.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні інвестиційного комісії, до складу якої входять депутати Київради, представники головних управлінь, які займаються будівництвом та виділенням землі під забудову, а також представники інвесторів `Еліта-Центр`.
Згідно з умовами конкурсу, холдингова компанія `Київміськбуд` побудує за адресами: пр. Героїв Сталінграду, 66, пр. Маяковського, 1/3 і на перетині вулиці Вірменської та Харківського шосе житлові будинки, 25% житлової площі яких буде безкоштовно передано постраждалим від діяльності інвестиційно-будівельної компанії `Еліта-Центр`.
За інформацією виконувача обов`язків заступника голови КМДА Дениса БАССА, у найближчий тиждень буде напрацьовано договір між будівельною компанією та столичною владою, а також видано відповідне розпорядження через міську адміністрацію, і вже наступного місяця `Київміськбуд` зможе розпочати зведення будинків.
Всього планується за цими адресами побудувати 47,5 тис. кв. м житла, а 25% буде передано постраждалим.
`Механізм (передачі) вже напрацьований і буде презентований потерпілим на наступних зборах комісії`, - сказав Д.БАСС.
В інтерв`ю журналістам він зазначив, що не розуміє, чому є протести з боку інвесторів відносно переможця інвестиційного конкурсу. `Конкурс виграла холдингова компанія `Київміськбуд`, яка 55 років перебуває на ринку України, яка побудували тисячі великих об`єктів і сотні тисяч квадратних метрів житла. Тому кращого переможця ми й не могли собі уявити`, - сказав Д.БАСС.
За його інформацією, `Київміськбуд` заручився та гарантував, що побудує зазначені будинки у визначені терміни, тобто не пізніше 3-х найближчих років. Але навіть цей термін компанія готова зменшити до 1,5 роки.
Інший заступник голови КМДА Віталій ЖУРАВСЬКИЙ, який також брав участь в засіданні інвестиційної комісії, повідомив журналістам, що на конкурс з будівництва житла, в тому числі для постраждалих від `Еліта-Центр`, подали заявки кілька компаній. Водночас він підкреслив, що це мало відомі компанії, які не гарантують термінів та інших умов інвестиційного конкурсу.
Крім того, `Київміськбуд` був єдиною компанією, який в своїх пропозиціях надавав 25% житла для постраждалих від афери `Еліта-Центр`.
Віце-президент ХК `Київміськбуд` Василь МОЖАР в інтерв`ю журналістам розповів, що, крім того, що 25% житла буде передано постраждалим інвесторам `Еліта-Центру`, ще 10% коштів від розрахованої вартості будівництва компанія має передати на розвиток інфраструктури Києва; 1% - від розрахованої вартості будівництва компанія має перерахувати як компенсацію витрат комісії з проведення тендеру і 5% житлової площі передати місту для надання квартир черговикам. Таким чином повне `навантаження` на `Київміськбуд` складе близько 40%, сказав В.МОЖАР.
Довідка УНІАН. У результаті будівельної афери `Еліта-Центр` у Києві постраждали понад 1,5 тис. осіб. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у спорудженні будинків у різних районах столиці, проте будівництво за цими адресами не велося. Досудове слідство встановило факти подвійного й потрійного оформлення договорів на одні й ті самі квартири. Загальну суму коштів, які були одержані шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 1690