Держкомпідприємництво: Сумлінних імпортерів та експортерів заохочуватимуть спрощенням митних процедур

OKNA.ua 13 октября 2010 г. в 18:02

Держкомпідприємництво погодило проект постанови Кабінету Міністрів України, яка дозволить визначати сумлінні підприємства, що провадять зовнішньоекономічну діяльність, та використовувати до них спрощений митний контроль при переміщенні товару.

`Чесні імпортери та експортери повинні користуватися режимом сприяння з боку держави. Тоді у них буде стимул активніше вести зовнішньоекономічну діяльність`, – зазначив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів `Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1999 р. №593` Держмитслужбі надаються повноваження встановлювати критерії оцінювання та механізм визначення підприємств, які користуватимуться спрощеними митними процедурами. Якщо донедавна такі підприємства визначало ще і міністерство економіки, то нині Держмитслужба самостійно формуватиме та постійно оновлюватиме перелік підприємств.

Дана постанова розширить номенклатуру товарів, до яких можуть не застосовуватись заборони та обмеження й суттєво спростить митні процедури протягом всього технологічного процесу переміщення товару.

З метою забезпечення прозорості роботи такого механізму, митні служби перелік `пільгових` підприємств зобов’язані широко оприлюднювати в засобах масової інформації.

У разі порушень митного, податкового чи валютного законодавства підприємство, яке користується режимом сприяння, буде вилучене з відповідного Реєстру та провадитиме зовнішньоекономічну діяльність на загальних підставах.

http://www.kmu.gov.ua/

Последние новости раздела