З перемогою від REHAU до перемог в житті

З перемогою від REHAU до перемог в житті

Пройшло вже півроку з моменту оголошення переможців всеукраїнського шкільного конкурсу від компанії REHAU «Будинок Майбутнього». Щасливі фіналісти були винагороджені за серйозну дослідницьку роботу чудовими призами, школи в дарунок отримали сучасне енергоефективне засклення. Здається, подія в минулому, але ми не забуваємо наших героїв. Життя юнаків за цей час дещо змінилося, і приємно відзначити, що завдяки участі в проекті REHAU стало цікавішим, відкрило для молоді нові обрії. Деякі з учасників настільки захопились вирішенням соціально-екологічних проблем, що навіть продовжили брати участь в інших проектах подібної спрямованості.

Про свій досвід в конкурсі та плани на майбутнє команди-переможці з задоволенням розповіли нашому колезі. Гадаємо, життя цікавих, енергійних та небайдужих до майбутнього своєї країни підлітків стане для всіх гарним прикладом та поштовхом до активної соціальної позиції.

Герой сьогоднішньої розповіді – команда «WoW!» загальноосвітньої школи № 3 ім. Михайла Коцюбинського з Вінниці. Дітлахи не приховували, що основним стимулом для участі в конкурсі став приз, завдяки якому можна було покращити матеріальний стан школи, а саме засклення одного класу школи енергоефективними вікнами з профільних систем REHAU. Вирішальним фактом також стало те, що вікон потребував саме кабінет інформатики, в якому учні школи проводять багато позашкільного часу, готують домашні завдання та користуються мережею Internet.

Участь у конкурсі стала дебютом для учнів і спочатку викликала певну занепокоєність, але завдяки підтримці вчителя інформатики Собчука Ю. П. діти швидко об’єднались у команду, обрали капітана та розподілили обов’язки. Згуртованість та підтримка всього педагогічного та учнівського колективу школи додавали впевненості у власних силах протягом всього проекту. Діти зауважили, як спільна мета зміцнила і без того дружні стосунки, як педагоги долучалися до роботи і порадою, і звичайною батьківською турботою – підгодовували юних дослідників, коли ті засиджувались допізна. Не без посмішки пригадували чимало кумедних дублів, перш ніж вдалося відзняти якісне відео презентації команди. Деякі з учасників в ході конкурсу «Будинок майбутнього» виявили неабиякий ораторський талант, трималися перед камерою на достойному рівні. В подальшому юні дарування могли вдосконалювати свої здібності в шкільних сценічних заходах.

Конкурсанти пишаються, що завдяки перемозі змогли подарувати власній школі тепло і затишок, а також лишити про себе згадку, оскільки більшість з них випускники. Діти безмежно тішаться новими енергозберігаючими вікнами з профільної системи REHAU Euro-Design 70, а класові інформатики взимку дали нове ім’я – найтепліший клас школи. Сьогодні – це комфортне затишне приміщення для створення нових проектів, спілкування та спільних спогадів про шлях до перемоги.

Але найцікавішим виявилось те, що дослідницький досвід та перемога в проекті відкрили творчий потенціал підлітків та додали впевненості, що вони здатні впливати на сьогодення і тим самим покращувати власне майбутнє. Наступною стала участь у міській олімпіаді з екології. Проект «Енергія. Енергоефективність. Екологічний будинок майбутнього», представлений капітаном команди, заслужено отримав 3 місце. Крім того, в школі почали діяти два нових соціальних проекти «Всі ми діти на Землі» та «Маршрут безпеки», які брали участь у конкурсі «Лідерські перегони - 2013» і отримали визнання не тільки від членів журі, а й від представників декількох благодійних організацій.

Попереду юних переможців чекає доросле життя. Деякі з них вже навіть визначились з професійним майбутнім: Настя хоче стати вчителькою, щоб виховувати у дітей бережне ставлення до навколишнього середовища, Аліна завжди мріяла стати балериною, Сергій бажає стати інженером-програмістом, щоб розробляти та втілювати в життя новітні технології, які допоможуть заощаджувати дорогоцінні енергоресурси, а Поліна має хист до іноземних мов і прагне бути перекладачем, тільки у капітана Оленки ще є час подумати. Але ми впевнені в одному: який би шлях вони не обрали – вони будуватимуть своє майбутнє з думкою про майбутнє країни!
Мнение редакции может отличаться от мнения автора.
0800 308 88 XX XX 0800 308 888
0800 308 88 XX XX +380 50 150 4942
Идентификатор: 10566