Житомирянам повернуть частину грошей за купівлю енергозберігаючих вікон від фабрики вікон «Океан»

Дарчик Олена 22 апреля 2015 г. в 11:38

Повернути частину коштів, витрачених на купівлю енергозберігаючих вікон, відтепер може кожен житомирянин. Відповідно до програми Уряду за участі трьох банків «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк», українцям компенсують від 20 до 40% вартості кредиту на заходи з підвищення енергоефективності. Відтак люди отримають гроші від держави за заміну котла на негазовий, утеплення будинків і безпосередньо встановлення енергозберігаючих вікон. Уряд передбачив на виконання програми 343 мільйони гривень.

У Житомирі однією з перших ініціативу уряду підтримала фабрика вікон «Океан».
На фабриці розповідають, що для підвищення енергозберігаючих властивостей вікна, вони використовують спеціальне і-скло та наповнюють склопакет інертним газом – аргоном. Завдяки своєму покриттю і-скло пропускає сонячне світло, взимку відбиває короткохвильове випромінювання зовні, а всередину відбиває довгохвильове теплове випромінювання. Влітку відбувається все навпаки: теплове довгохвильове випромінювання з боку вулиці вікно віддзеркалює і будинок не перегрівається.
Застосування аргону в якості наповнювача для камери склопакета покращує коефіцієнт опору теплопередачі приблизно на 5% і покращує звукоізолюючі властивості склопакета. Найкращих показників теплозбереження дозволяє домогтись спільне застосування аргону, як наповнення склопакета, і скла з енергозберігаючим напиленням. Таким чином, таке вікно зберігає 60% тепла проти 30%, яке зберігають звичайні вікна.

Встановлення енергозберігаючих вікон – це один з перших кроків до економії витрат на опалення. Адже вікна фабрики «Океан» відповідають усім європейським стандартам і вимогам. Для того, щоб отримати компенсацію за встановлення енергозберігаючих вікон, потрібно для початку обрати їх у віконному салоні «Океан». Найбільший салон «Океан» у Житомирі знаходиться за адресою вул.Черняховського 92 Будівельний центр «Океан».

Після цього – надати банку всі документи для отримання кредиту. Наступний крок – оплатити початковий внесок у розмірі 10% від вартості загальної суми. Після отримання кредиту потрібно надати банку документи, які підтверджують купівлю енергозберігаючих вікон (ці документи покупець отримає безпосередньо від представників фабрики вікон «Океан»). У результаті держава перерахує гроші в рамках відшкодування на поточний рахунок українця.
Якщо покупець не хоче брати кредит, вона може укласти кредитний договір і одразу його погасити, також отримавши компенсацію власних витрат. Програма компенсації від Уряду допоможе 134 тисячам сімей в Україні утеплити власні оселі. Чиновники переконують, що це перший крок до приведення житлового сектору до сучасних вимог із зменшення використання природного газу.

Последние новости раздела