Європейська рада ухвалила декларацію щодо перспективи членства України в ЄС
Фото: europa.eu

Європейська рада ухвалила декларацію щодо перспективи членства України в ЄС

На неформальному саміті Європейської ради у Парижі ухвалена декларація щодо визнання перспективи членства України в Європейському Союзі. Проте про прискорену процедуру інтеграції немає жодної згадки. Про це повідомила Верховна Рада України на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначено у заяві:
«Європейська Рада визнала європейські прагнення України та європейський вибір, закріплений в Угоді про асоціацію. 28 лютого 2022 року Президент України, реалізуючи право України обирати свою долю, подав заявку України на вступ до Європейського Союзу. Рада діяла швидко і запропонувала Комісії подати свій висновок щодо цієї заяви відповідно до положень Договорів ЄС. До ухвалення цього висновку і без зволікань ми будемо ще більше зміцнювати наші зв’язки та поглиблювати наше партнерство, щоб підтримати Україну на її європейському шляху. Україна належить до нашої європейської родини.»

27 лютого 2022 року президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна має приєднатися до Європейського Союзу. 28 лютого 2022 року Президент підписав заяву на членство України у ЄС. І була висловлена думка щодо невідкладного вступу до ЄС за новою спеціальною процедурою. Президенти Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та Словенії підтримали цю думку та закликали негайно надати Україні статус країни-кандидата, передає OKNA.ua.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22141