Випробування ift Rosenheim допоможе отримати маркування для експорту до Великобританії

Олена Сердюк 5 мая 2022 г. в 18:05

Для отримання UKCA замість CE можна використовувати тестування ift Rosenheim
Британський BSI підписав угоду з ift Rosenheim. І результати випробувань ift можна надати для отримання знака UKCA.

З 2010 року будівельна продукція в Європейському союзі повинна мати CE-маркування з даними про характеристики товару. 31 січня 2020 року Великобританія вийшла з ЄС та ввела власний знак UKCA. Зараз діє перехідний період, але з 1 січня 2023 року UKCA має повністю замінити CE.

Для спрощення отримання маркування UKCA, Британський інститут стандартів (BSI Group) підписав угоду субпідряду з ift Rosenheim, міжнародним інститутом випробувань будівельної продукції, технологій безпеки та захисного обладнання. Відповідна інформація розміщена в пресцентрі інституту.

BSI є схваленим органом щодо знака UKCA (UK Approved Body 0086) і може співпрацювати зі сторонніми організаціями в процесі оцінки відповідності. Тобто сертифікати та звіти про випробування, надані ift Rosenheim, у більшості випадків можна використовувати для отримання знаків відповідності CE та UKCA. Це стосується товарів:


Технічний директор ift Rosenheim Майкл Брекл-Сток (Michael Breckl-Stock) прокоментував: «Я дуже радий, що ift Rosenheim, завдяки партнерству з BSI, спрощує експорт та імпорт до Великобританії для виробників будівельних матеріалів та компонентів».

Читайте ще: Великобританія скасувала мита на українські товари і планує ЄС

Вимоги до маркування застосовують до будівельної продукції на ринках Англії, Уельсу та Шотландії та не поширюються на ринок Північної Ірландії.

Последние новости раздела