У Selena Group з попитом усе гаразд
Фото: Selena Group

У Selena Group з попитом усе гаразд

Виробник поліуретанових пін, герметиків, клеїв Selena Group зі штаб-квартирою в Польщі за перший квартал 2022 року збільшив доходи. У фінансовому звіті компанія повідомила про ріст прибутку на 20,6% у порівнянні з першим кварталом минулого року. У грошовому вираженні він перевищив 421 млн злотих (91,9 млн євро).

На фінансові результати вплинуло оновлення цін у четвертому кварталі 2021 року. Також, як зазначає генеральний директор Selena Group Яцек Міхалак (Jacek Michalak), початок 2022 року приніс відносний спокій на тлі часткової стабілізації цін на сировину. Проте війна росії проти України сильно вплинула на економічні відносини в Європі та світі.

Європейський ринок залишається ключовим для Selena. 68% доходів від продажів припадає на країни Європи, особливо західні. У регіоні Північної та Південної Америки продажі зросли на 2% у порівнянні з першим кварталом 2021 року. Сегмент Східної Європи та Азії зафіксував незначне зниження з 24% до 22%. Продажі зупинені на росії та в Україні. Група також вирішила повністю піти з російського ринку.

За словами пана Яцека, серед макроекономічних показників компанія поки не бачить ознак погіршення. Наприклад, негативний вплив підвищення процентних ставок або негараздів на ринку нерухомості, хоча ринок різниться від країни до країни.

Група має намір збалансувати потенційне зростання цін на сировину, наприклад, шляхом розробки нових та оптимізації наявних рецептур продуктів. Компанія також перенаправила постачання зі східних ринків до Західної Європи та США.

До Групи входять бренди: Tytan Professional, Quilosa, Artelit й COOL-R.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22228
Алюмінієві профілі Profilco