Мінрегіон поставив на порядок денний питання виробництва вікон
Ілюстративне фото: Marcus Lenk on Unsplash

Мінрегіон поставив на порядок денний питання виробництва вікон

У Мінрегіоні відбулося друге засідання Оперативного штабу із забезпечення будівельними матеріалами. Цей захід присвятили питанню виробництва вікон та потребам громад у них.

Як зазначила очільниця Оперативного штабу, заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, за попередніми оцінками, в Україні пошкоджено близько 135 000 будинків. І найбільше зазнали пошкоджень вікна. Їхнє відновлення — актуальне завдання напередодні опалювального сезону.

Від віконного ринку на зустріч завітали представники Асоціації «Учасники вікон та фасадів» та громадської організації «Українська асоціація виробників віконних систем та пов’язаних будівельних продуктів».

Як повідомляє Асоціація учасників ринку вікон та фасадів, практично всі виробники світлопрозорих конструкцій можуть збільшити обсяги виготовлення продукції.

Однак, промисловість пропонує скасувати ввізне мито 12% на імпорт ПВХ, який використовується для виготовлення віконних та дверних профілів. За оцінками Асоціації, це зробить виготовлені в Україні профілі більш конкурентними порівняно з імпортованими. Також сподіваються, що це спонукатиме європейські компанії до відновлення виробництва ПВХ-систем на території України. Наразі вони імпортують профіль з європейських заводів.

Порушили питання про пришвидшення проходження митних постів спецтранспортом для перевезення скла, який перетинає кордон порожнім для подальшого завантаження.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22327