Практичні поради щодо доступності доповнять потребами безпеки
Фото: Big City Lab

Практичні поради щодо доступності доповнять потребами безпеки

Рекомендації, які враховують реалії України, будуть додані в «Альбом безбар’єрних рішень». Про це повідомили в пресцентрі Мінрегіону. До практичного посібника додадуть рекомендації, як перетворити простір навколо в комфортний з урахуванням воєнного часу та післявоєнної відбудови, уточнює OKNA.ua.

Альбом, створений минулого року, розповідав, як зробити міський простір комфортним для усіх людей. Тепер до нього додадуть безпекові потреби. Як повідомляє громадська організація «Безбар'єрність», ініціативна група розробить рекомендації:
  • на що потрібно звернути увагу під час вибору будівлі для укриття,
  • які правила світломаскування для волонтерських штабів або тимчасових шпиталів,
  • який тип і розмір дверей підходить для евакуації поранених тощо.

Нагадаємо, що «Альбом безбар’єрних рішень» ↗️ покликаний допомогти створити міське середовище, дружнє до користувачів із різними розмірами тіла та потребами: з тимчасовими чи постійними порушеннями здоров’я, дорослих із маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
Наприклад, для зручного відкривання двері мають бути без порога та шириною в просвіті 900 мм й більше. Їх слід облаштовувати автоматичною системою зачинення дверей тривалістю не менше 5 секунд або використовувати завіси однобічної дії з фіксацією положення.

Додатково: Три найпоширеніші проблеми вхідних дверей
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22337