У жовтні на кордоні запрацює електронна черга для вантажівок

У жовтні на кордоні запрацює електронна черга для вантажівок

Міністерство інфраструктури спільно з Держприкордонслужбою та Держмитслужбою запускають проєкт «Електронна черга перетину кордону». Про це повідомляє пресцентр Міністерства інфраструктури.

У жовтні в тестовому режимі запрацює «Електронна черга перетину кордону», де перевізники зможуть попередньо записуватися в чергу на прикордонний пункт пропуску. Це не розв'яже проблему простою вантажів, адже це залежить від пропускної здатності пунктів пропуску на кордоні. Однак, на думку міністерства, це заощадить час перевізникам та підвищить комфорт: можливість чекати в зручному місці.

Система електронної черги для вантажівок буде інтегрована з базами даних Митниці та Прикордонної Служби. За словами Заступника Міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолія Комірного, ручне регулювання черги виключено. Проте окремі авто будуть виділені в пріоритетну чергу. Мова йде про перевезення продуктів, які швидко псуються (Група товарів зовнішньоекономічної діяльності з 1 до 24).

Електронна черга буде безоплатною. Водіям не потрібно буде заїжджати до сервісної зони. Сповіщення про час під’їзду до пункту пропуску відправлятиметься автоматично телефоном. Також система повідомлятиме про затримання або прискорення черги.

Читайте ще: Верховна Рада ухвалила закон, який наближає «митний безвіз» з ЄС

Систему запровадять у тестовому режимі на одному пункті пропуску. Про який саме йдеться пресцентр не повідомляє. Потім систему масштабують на всі пункти. Також розробники планують створити спеціальний додаток.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22382