Україна приєдналася до спільного транзиту та спрощень у міжнародній торгівлі
Ілюстративне фото: Mak (с) Unsplash

Україна приєдналася до спільного транзиту та спрощень у міжнародній торгівлі

Україну запросили приєднатися до міжнародних митних конвенцій з жовтня 2022 року. Про це повідомили на засіданні Ради асоціації Україна – ЄС у Брюсселі. Йдеться про Конвенцію про процедуру спільного транзиту та Конвенцію про спрощення формальностей у торгівлі товарами. Це запустить так званий «митний безвіз» — швидке проходження товарів через митницю.

Країни-підписанти запровадили єдині правила декларування та контролю транзитних переміщень за допомогою системи NCTS. У серпні Україна адаптувала Митний кодекс до митного законодавства ЄС. Однак застосування NCTS у пілотному режимі почалося з листопада 2020 року.

Приєднання до конвенцій дозволить бізнесу працювати за принципом «один транспортний засіб — одна декларація — одна гарантія». Експортери матимуть ширший доступ до митних спрощень.

Прем’єр-міністр також зауважив, що з наступного року має запрацювати промисловий безвіз. Йдеться про угоду оцінки відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА). Україна та ЄС взаємно визнаватимуть сертифікати відповідності на промислову продукцію.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22397