Уряд Великобританії запроваджує енергетичні субсидії
Ілюстративне фото: British Glass

Уряд Великобританії запроваджує енергетичні субсидії

Після того, як у Великобританії рішення про обмеження цін на енергію не спрацювало, уряд розпочинає шестимісячну програму компенсування різниці. Затверджена схема спрямована на захист від стрімкого зростання витрат на оплату комунальних послуг, уточнює OKNA.ua.

У рамках шестимісячної підтримки уряд покриє різницю енергопостачальникам. Наприклад, для користувачів зі змінним тарифом максимальна знижка становить £345/МВт-год для електроенергії та £91/МВт-год для газу.
Якщо гуртові ціни піднімуться вище суми фіксованої державою ціни та знижки, то для користувачів зростуть комунальні платежі.

Генеральний директор скляної асоціації British Glass Дейв Далтон прокоментував: «Ми вітаємо підтримку, заплановану для допомоги енергомістким підприємствам протягом зими... Деякі виробники скла отримають зниження рахунків завдяки обмеженню цін на енергію, що дозволить їм продовжувати виробництво та конкурувати на міжнародному рівні».

Читайте ще: Європейська скляна промисловість просить обмежити ціну на природний газ

За три місяці уряд проведе огляд роботи програми щодо спрямування підтримки найбільш вразливим галузям після березня 2023 року.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22406