Ввізне мито на ПВХ тимчасово призупинять
Фото: Автор: Tomia, CC BY 2.5 (с) MediaWiki
Міжнародний знак вторинної переробки для полівінілхлориду

Ввізне мито на ПВХ тимчасово призупинять

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі призупинила спеціальне ввізне мито на імпорт ПВХ, який використовується для віконних та дверних профілів. Про це повідомляє пресцентр Мінекономіки.

З листопада 2021 року в Україні діяли спеціальні ввізні мита на полівінілхлорид суспензійний та поліетилен ↗️. Вони лобіювали інтереси заводу «Карпатнафтохім», ігноруючи потреби бізнесу інших виробничих підприємств. Тому розслідування було розпочато повторно. Комісія залишилася на позиції наявності факту заподіяння значної шкоди національному товаровиробникові. Але розмір спеціального мита знизили з 18% до 12%.

Після повномасштабного вторгнення росії, у серпні на засіданні Оперативного штабу із забезпечення будівельними матеріалами промисловість знову запропонувала скасувати мито на імпорт ПВХ. А у листопаді Міжвідомча комісія вирішила скасувати спецмито на імпорт ПВХ на час воєнного стану.

«Зараз у нас діє мито на користь національного виробника «Карпатнафтохім». Але після початку війни це підприємство не працює. Враховуючи великий попит саме на віконну продукцію, ми пропонуємо, тимчасово, поки триває війна, зупинити дію цього спецмита... Якщо національний виробник відновить виробництво, то спеціальне мито буде повернуто», — сказав заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка.

Відповідний документ ↗️ опубліковано на сайті Верховної Ради України, уточнює OKNA.ua.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22438
Ролети GANT Termo з прихованим коробом