AGC розробив технологію цифрових двійників для процесу плавлення скла

Олена Сердюк 3 февраля 2023 г. в 17:52

Світовий виробник скла AGC розробив технологію цифрового двійника для процесу плавлення скла, яка називається CADTANK Online Computation and Optimization Assistant або COCOA. Як повідомляє пресцентр компанії, вона поєднує в собі онлайн-стимулятор та інструменти цифрового прототипування. Експлуатаційні випробування в плавильній печі розпочнуться в лютому.

Температура і потік розплавленого скла в печі постійно змінюються в залежності від сировини та стану вогнетривів. Динамічні фактори вимагають постійно змінювати оптимальні умови роботи печі. На це потрібен час. І в цей період виробництво зменшується.

Інструмент моделювання COCOA дозволяє досліджувати зміни розподілу температури та потоку розплавленого скла на основі імітаційних моделей, автоматично створених на основі даних робочої печі.

Наступним кроком у технології цифрових двійників є автоматична оцінка інформації шляхом асиміляції даних. Це має підвищити точність прогнозування. Для цього AGC співпрацює з д-ром Такемаса Мійоші з дослідницької групи з асиміляції даних в RIKEN.

Світові виробники скла також працюють над зменшенням свого вуглецевого сліду, щоб адаптувати процес виробництва до сучасних потреб. Наприклад, Pilkington UK вироблятиме архітектурне скло з використанням водню замість природного газу.

Довідка.
Цифровий двійник — це відтворення реального середовища у віртуальному просторі на основі інформації з реального простору.

Последние новости раздела