Низка органів місцевої влади підтримала програму «Енергодім» для ОСББ та виділять кошти на додаткове відшкодування кредитів
Фото: energodim.org
ОСББ у Львові

Низка органів місцевої влади підтримала програму «Енергодім» для ОСББ та виділять кошти на додаткове відшкодування кредитів

ОСББ в п'яти областях України отримають додаткову компенсацію кредитів за програмою "Енергодім". Угоди про часткову компенсацію кредитів ОСББ укладено з місцевими органами влади за державною програмою енергомодернізації будівель "Енергодім" від Фонду енергоефективності. Про це повідомила Олена Дмітрієва, перша заступниця голови правління Глобус Банку, член Ради директорів КБУ, під час виступу на виставці KyivBuild Ukraine 2024.

Згідно з умовами програми "Енергодім", ОСББ можуть отримати відшкодування за роботи з енергомодернізації будівель у розмірі від 50% до 70%. Умови кредитування передбачають надання беззаставного кредиту на суму до 3 млн грн з нульовим початковим внеском на термін до 5 років під 16% річних. Завдяки підтримці з місцевих бюджетів витрати ОСББ ще зменшаться в:
  • Львівська область: компенсація відсотків за кредитами від 3% до 10% річних протягом перших 12-36 місяців;
  • Львів: до 30% від суми кредиту, але не більше 1 млн грн;
  • Рівненська область: компенсація відсотків за кредитами до 10% річних;
  • Рівне: компенсація відсотків за кредитами до 6% річних;
  • Миколаїв: від 30% до 45% від суми кредиту та компенсація відсотків за кредитом до 25% річних;
  • Суми: відшкодування відсотків у розмірі повної річної відсоткової ставки;
  • Одеса: компенсація вартості робіт від 500 тис. грн до 2,5 млн грн залежно від умов запланованих заходів з енергомодернізації.

Найбільший попит на програму спостерігається в західних регіонах України, зокрема у Львівській та Рівненській областях. Протягом наступних 1-2 місяців очікується налагодження співпраці у питанні компенсації відсотків або частини кредиту для ОСББ з місцевими адміністраціями великих міст та облдержадміністраціями.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23058
Ролети з теплим коробом GANT