Низка органів місцевої влади підтримала програму «Енергодім» для ОСББ та виділять кошти на додаткове відшкодування кредитів

Дарина Чабан 28 февраля 2024 г. в 15:47

ОСББ в п'яти областях України отримають додаткову компенсацію кредитів за програмою "Енергодім". Угоди про часткову компенсацію кредитів ОСББ укладено з місцевими органами влади за державною програмою енергомодернізації будівель "Енергодім" від Фонду енергоефективності. Про це повідомила Олена Дмітрієва, перша заступниця голови правління Глобус Банку, член Ради директорів КБУ, під час виступу на виставці KyivBuild Ukraine 2024.

Згідно з умовами програми "Енергодім", ОСББ можуть отримати відшкодування за роботи з енергомодернізації будівель у розмірі від 50% до 70%. Умови кредитування передбачають надання беззаставного кредиту на суму до 3 млн грн з нульовим початковим внеском на термін до 5 років під 16% річних. Завдяки підтримці з місцевих бюджетів витрати ОСББ ще зменшаться в:


Найбільший попит на програму спостерігається в західних регіонах України, зокрема у Львівській та Рівненській областях. Протягом наступних 1-2 місяців очікується налагодження співпраці у питанні компенсації відсотків або частини кредиту для ОСББ з місцевими адміністраціями великих міст та облдержадміністраціями.

Последние новости раздела