Фонд енергоефективності планує запустити нову програму

Дарина Чабан 21 апреля 2024 г. в 21:20

На засіданні Консультативної ради Фонду енергоефективності, що відбулося 19 квітня 2024 року, були обговорені ключові аспекти нового проєкту "ГрінДІМ". Ця програма спрямована на поширення використання альтернативних джерел енергії в житлових будинках.

Директор Фонду енергоефективності, Єгор Фаренюк, підкреслив, що в умовах сучасних викликів питання впровадження Програми "ГрінДІМ" вже не має альтернативи, оскільки це стає питанням національного рівня. Мета програми полягає у забезпеченні децентралізації та підвищенні енергобезпеки шляхом надання альтернатив енергопостачання для мешканців багатоквартирних будинків.

Згідно з оголошеним планом, гранти будуть доступні ОСББ та приватним домогосподарствам для встановлення теплових насосів, сонячних станцій, інверторів та акумуляторів. Компенсація для ОСББ становитиме 70% вартості матеріалів, а для приватних домогосподарств - 50%.

Дмитро Сирих, в. о. технічного директора Фонду, зауважив, що раніше в Україні було недостатньо будинків, які б відповідали вимогам для використання відновлюваних джерел енергії. Однак багато учасників програми "Енергодім" вже готові до наступного кроку - участі у програмі "ГрінДІМ".

Пілотний етап програми "ГрінДІМ" отримає загальний обсяг фінансування у розмірі 2 млн євро.

Також [a:https://okna.ua/ua/news/20240228/u-pyaty-oblastyakh-osbb-zmozhut;value:У п’яти областях України ОСББ отримають додаткову компенсацію кредитів за програмою «Енергодім»].

Последние новости раздела