Центри профтехосвіти Державної служби зайнятості реформуються

Дарина Чабан 29 июля 2024 г. в 18:42

Міністерство економіки України ініціює реформу Центрів професійно-технічної освіти (ЦПТО) Державної служби зайнятості (ДСЗ), спрямовану на підготовку фахівців, яких потребує ринок праці зараз.

Згідно з опитуваннями бізнесу, дефіцит кваліфікованих кадрів залишається однією з найбільших проблем для підприємців. Найважче знайти співробітників робітничих спеціальностей.

Проєкт «Реформування системи підтримки та розвитку трудового потенціалу», який триватиме вісім місяців, передбачає покращення співпраці між роботодавцями та центрами профтехосвіти. Організатори сподіваються, що це сприятиме підготовці фахівців за актуальними напрямками та підвищенню рівня зайнятості.

За словами представників Мінекономіки, роботодавці, які потребують фахівців за дефіцитними спеціальностями, можуть замовити їх підготовку в ЦПТО ДСЗ, що пропонують навчання за 96 робітничими професіями.

«Можлива підготовка фахівців за кошти роботодавця. Ми пропонуємо змішану, індивідуальну та дуальну форми навчання. З початку цього року 5000 роботодавців замовили навчання безробітних за конкретними напрямками в ЦПТО», – зазначила директорка Державної служби зайнятості України Юлія Жовтяк.

Раніше Асоціація «Українські виробники світлопрозорих конструкцій» домовилася про співпрацю з метою розвитку системи профтехосвіти в рамках проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні».

Проєкт реформи реалізується Міністерством економіки України у співпраці з ГО «Розвиток бізнес-сектору України» та за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Последние новости раздела