AGB розробив циліндр із запатентованим ключем

Дарина Чабан 13 августа 2024 г. в 21:10

Італійський виробник фурнітури для дверей та вікон AGB представив новий циліндр із запатентованим ключем, який ефективно запобігає несанкціонованому копіюванню. Виготовлення заготовок для таких ключів можливе виключно на заводах AGB, а їхнє розповсюдження здійснюється через авторизовані точки AGB Genio Point. Щоб зробити дублікати ключів, клієнти повинні пред’явити оригінальний ключ разом із спеціальною карткою безпеки. В Україні наразі відсутні авторизовані виробником центри дублювання.

Особливу увагу AGB приділили безпеці циліндру. При спробі скручування, циліндр контрольовано ламається, не залишаючи грабіжникам точок для зачеплення, але зберігає функціональність серцевини. Загартовані сталеві вставки захищають циліндр від висвердлювання, а пристрій захисту від відмичок та ударів забезпечує тривалий опір спробам зламати замок. Особливість конструкції дозволяє уникнути зчитування шифру, коли ключ вилучений, завдяки унікальній формі штифтів. Велика кількість пінів у циліндрі гарантує мільйони унікальних комбінацій ключів.

За даними AGB, циліндр Genio сертифікований за найвищим рівнем захисту від злому, відповідно до стандарту EN 1303:2015.

Для довідки: стандарт EN 1303:2015 визначає клас D як найвищий рівень стійкості до злому. Він передбачає від 5 до 10 хвилин опору проти свердління, витримку 40 ударів зубилом, стійкість до скручування до 30 поворотів і опірність до виривання механізму з силою 15 кН протягом 5-10 хвилин.

Последние новости раздела