NSG Group повідомив про зниження прибутку через економічний спад у Європі
Фото: NSG Group

NSG Group повідомив про зниження прибутку через економічний спад у Європі

Світовий виробник скла Nippon Sheet Glass (NSG Group) оприлюднив квартальний звіт, у якому зафіксовано зниження прибутку. Згідно зі звітом, операційний прибуток компанії знизився в усіх підрозділах, особливо у сфері архітектурного скла, що постраждала від економічного спаду в Європі.

Загальний дохід NSG Group за перший квартал зріс на 4,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склав 1,5 млрд доларів. Однак операційний прибуток знизився на 67,3%, досягнувши позначки 33,1 млн доларів.

У компанії зазначили, що уповільнення європейської економіки було серйознішим, ніж передбачали попередні прогнози. Це призвело до зниження обсягів продажу та зменшення цін на листове скло. Також спостерігається постійне зростання інших витрат, зокрема на робочу силу. Ці фактори змусили NSG Group ухвалити рішення про передчасне закриття флоат-лінії на заводі в Вайєрхаммері, Німеччина, перед початком холодного ремонту.

Втім, ситуація в інших підрозділах компанії краща. Високий попит на сонячне скло сприяв покращенню показників. Новий завод у Малайзії, що розпочав виробництво в грудні минулого року, приніс додатковий прибуток. Також перетворення флоат-лінії на сонячну лінію на заводі в Огайо, США, досягло значних успіхів.

Автомобільний підрозділ NSG Group збільшив виторг на 12,7%, а підрозділ технологічного скла показав зростання доходу на 2,4% завдяки збільшенню попиту. Однак, зростання інших витрат вплинуло на загальний прибуток цих підрозділів.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23325
Алюмінієвий профіль для будівництва