КНУБА створює український Хаб Академії Нового Європейського Баугаузу

Дарина Чабан 7 октября 2024 г. в 20:50

Київський національний університет будівництва і архітектури (КНУБА) оголосив про свою готовність долучитися до створення українського Хабу Академії Нового Європейського Баугаузу (НЄБ). Завдяки своєму науковому та освітньому потенціалу, університет має всі необхідні ресурси для ефективної участі у цьому міжнародному проєкті.

У рамках онлайн-зустрічі з директоркою словенського інституту InnoRenew CoE, професоркою Андреєю Кутнар, були обговорені можливості застосування досвіду Словенії у створенні Хабу НЄБ в Україні. Основна мета зустрічі полягала у формуванні стратегії для української Академії, яка сприятиме впровадженню інноваційних підходів у сфері архітектури та будівництва.
У заході взяли участь ректор КНУБА Олексій Дніпров, проректор Олександр Ковальчук, декан архітектурного факультету Олександр Кащенко, декан факультету урбаністики та просторового планування Алірза Мамедов, а також інші науковці університету.

InnoRenew CoE, який діє як незалежний дослідницький інститут, разом із програмою U-LEAD з Європою активно підтримує ініціативу «Відбудова кращої України через Академію Нового Європейського Баугаузу». КНУБА планує використовувати найкращі міжнародні практики для створення національної моделі Хабу, що стане важливим кроком у відновленні країни.

Європейська Комісія вже надала підтримку ініціативам «Нового Європейського Баугаузу», схваливши інвестиційні рекомендації.

Последние новости раздела