Майно Карпатнафтохіму арештували за несплату податків та відмивання грошей

Олена Сердюк 8 листопада 2022 р. о 16:14

За клопотанням прокурора суддя Братського районного суду Миколаївської області передав арештоване майно «Карпатнафтохіму» до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

«Карпатнафтохім» є єдиним в Україні виробником суспензійного полівінілхлориду (ПВХ-С), який використовується для екструдування віконних та дверних ПВХ-профілів. Завод, який розташований у Калуші, заснований у 2004 році та належав російському «Лукойлу», але після потрапляння під санкції його купив інший власник.
З початком повномасштабного вторгнення завод зупинив виробництво на період воєнного стану.

Майно «Карпатнафтохіму» арештували не через санкції, а в рамках кримінального провадження. Зараз триває судовий процес за фактом ухилення від сплати податків на суму близько 2,2 млрд грн та відмивання грошей ↗️ за попередньою змовою з «FANLO HOLDINGS LIMITED» (Кіпр), «LUKOIL INVESTMENTS CYPRUS LTD» (Кіпр) та Нафтова Компанія «Лукойл» (росія).

У липні 2022 року 35 об’єктів нерухомості «Карпатнафтохіму» визнали речовими доказами та згодом наклали арешт, а 21 жовтня передали в управління АРМА.

У 2020 році за ініціативою Карпатнафтохім Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про встановлення додаткового ввізного мита 12% на полімерні матеріали. Воно лобіювало інтереси одного заводу, ігноруючи потреби для ведення бізнесу інших виробничих підприємств.

Останні новини розділу