AGC розробив цифрового двійника для плавильної печі

Олена Сердюк 3 лютого 2023 р. о 17:52

Світовий виробник скла AGC розробив технологію цифрових двійників для процесу плавлення скла. Її назвали CADTANK Online Computation and Optimization Assistant або COCOA. Як повідомили в пресцентрі компанії, технологія поєднує онлайн стимулятор з інструментом цифрового прототипування. У лютому розпочнуться експлуатаційні випробування у плавильній печі.

Температура всередині флоат-печі та потік розплавленого скла постійно змінюються залежно від стану сировини та вогнетривів. Динамічні фактори вимагає коригування оптимальних умов роботи печі. Це потребує часу. А в цей період обсяги виробництва падають.

Інструмент моделювання COCOA перевіряє зміни в розподілі температури всередині флоат-печі, потік розплавленого скла тощо на основі імітаційної моделі, автоматично створеної з використанням даних роботи флоат-печі.

Наступним кроком у розвитку технології цифрових двійників є автоматична оцінка інформації завдяки техніці «асиміляція даних». Очікується, що застосування асиміляції даних для моделювання процесів плавлення скла покращить точність прогнозування. AGC співпрацює з доктором Такемаса Мійоші (Takemasa Miyoshi) із дослідницької групи асиміляції даних Центру обчислювальної техніки RIKEN.

Для адаптації процесу виробництва скла до сучасних вимог, на ринку докладають зусилля щодо скорочення викидів вуглецю: Pilkington UK вироблятиме архітектурне скло з використанням водню замість природного газу.

Для довідки.
Цифровий двійник — відтворення реального середовища у віртуальному просторі на основі інформації з реального простору.

Останні новини розділу