Європейська віконна спільнота змінює фокус та починає звертати увагу на зміни клімату

Олена Сердюк 2 листопада 2023 р. о 22:18

Будівельна галузь має готуватися до кліматичних змін. Таку думку висловив професор Йорн Петер Ласс (Jörn P. Lass), директор Інституту ift Rosenheim, під час галузевої зустрічі «Дні вікон у Розенхаймі».

Теплоізоляція та енергоефективність були в центрі зусиль протягом тривалого часу, проте в майбутньому галузь все більше звертатиме увагу на стійкість віконних, дверних та фасадних конструкцій до екстремальних погодних умов: хвилі спеки, повені, град та урагани.

Актуальними темами будуть:


Інститут віконних технологій ift Rosenheim розширив визначення будівельного продукту, визнаного безпечним для клімату: він вважається безпечним, якщо вироблений ефективно, екологічно, не містить забруднювальних речовин, стійкий до екстремальних кліматичних умов та підлягає переробленню.

ift Rosenheim також розробив методологію оцінки «кліматичної безпеки» компонентів та етикетку «climate.safe.build». Оцінка включає критерії продукту та критерії виробництва компанії. Однак оцінювання містить велику кількість критеріїв, що відлякує учасників ринку великими зусиллями. Хоча професор Ласс у своїй доповіді сказав, що для компаній з різними сертифікатами випробувань, EPD, RAL та сертифікацію системи управління навколишнім середовищем, зусилля будуть значно зменшені.

Останні новини розділу