У п’яти областях ОСББ зможуть отримати додаткову компенсацію кредитів за програмою «Енергодім» від місцевої влади

Олена Сердюк 28 лютого 2024 р. о 15:47

У п’яти областях України ОСББ отримають додаткову компенсацію кредитів за програмою «Енергодім». З органами місцевої влади укладено сім договорів про часткову компенсацію кредитів ОСББ за державною програмою енергомодернізації будинків «Енергодім» від Фонд енергоефективності. Про це під час виступу на виставці KyivBuild Ukraine 2024 розповіла Олена Дмітрієва, перша заступниця голови правління Глобус Банку, члена Ради директорів КБУ.

Згідно з умовами програми «Енергодім», ОСББ можуть отримати відшкодування за роботи з енергомодернізації будинків у розмірі від 50% до 70%. Умови кредитування передбачають надання беззаставного кредиту на суму до 3 млн грн з нульовим початковим внеском на термін до 5 років під 16% річних. А завдяки підтримці з місцевих бюджетів витрати ОСББ ще зменшаться в:


За словами пані Олени, найбільший попит на програму фіксується в західних регіонах України, зокрема у Львівській та Рівненській областях.

Протягом найближчих 1-2 місяців очікується налагодження співпраці у питанні компенсації відсотків або частини кредиту для ОСББ з місцевими адміністраціями великих міст та облдержадміністраціями.

Останні новини розділу