ASSA ABLOY використовує штучний інтелект в автоматичних дверях

Олена Сердюк 13 вересня 2024 р. о 08:07

ASSA ABLOY розробили алгоритм штучного інтелекту EcoLOGIC, який адаптує роботу автоматичних дверей. За словами компанії, економія може становити до 14 000 кВт•год на рік. Для порівняння, середньорічне споживання електроенергії на одне домогосподарство в Україні у 2020 році становило 2 016 кВт•год.

EcoLOGIC використовує Інтернет речей (IoT) для плавної адаптації автоматичних дверей до умов навколишнього середовища, таких як температура та погода. Двері можуть регулювати швидкість відкривання та закривання та час, протягом якого вони залишаються відкритими. Штучний інтелект системи також вчиться на моделях рухів перехожих та адаптує функції дверей, що вигідно в години пік.
У компанії очікують, що система стане популярною в торгових та офісних центрах. EcoLOGIC запобігає надмірному відкриванню та закриванню дверей, що подовжує термін служби механічних компонентів.

EcoLOGIC сумісний із дверними системами ASSA ABLOY SL500 та RECORD STA20.

ASSA ABLOY підрахував, що, наприклад, для роздрібних торгових приміщень з одним входом окупність EcoLOGIC може становити півроку.

Нагадуємо, що автоматичні двері доступні для маломобільних людей й вхідні двері до громадських будівель мають бути автоматизованими.

Останні новини розділу