Віконна спільнота розробляє професійні стандарти для монтажників

Олена Сердюк 24 вересня 2024 р. о 21:00

Зараз розробляються професійні стандарти підготовки фахівців у галузі світлопрозорих конструкцій. Про це під час загальних зборів повідомив виконавчий директор Асоціації «Українські виробники світлопрозорих конструкцій» Михайло Орленко.

Йдеться про:


На віконному ринку склалася ситуація, коли профтехучилища систематично не готують монтажників світлопрозорих конструкцій та фасадів. Існують лише окремі програми у брендів. Галузь зацікавлена в тому, щоби в українських професійних навчальних закладах з'явилася можливість здобувати освіту монтажника. Для цього необхідно розробити професійні стандарти, яких зараз в Україні немає. Вони стануть основою для створення освітніх стандартів та відповідних навчальних програм.

Як зазначив засновник та директор BarkS Валерій Котляр, підготовка нових кадрів, а не боротьба за спеціалістів, які залишилися на ринку, є шляхом розвитку ринку загалом.

Наразі всі охочі можуть доєднатися до робочих груп з розробки стандартів. Для координації звертайтеся до Асоціації Українські виробники світлопрозорих конструкцій.

Для довідки.
Професійний стандарт — затверджені вимоги до компетенцій працівників, що слугують основою для формування професійних кваліфікацій.
Освітній стандарт визначає обсяг знань, умінь та навичок, якими особа має володіти відповідно до професійного стандарту.

Останні новини розділу