Решітки на вікна

Немає в наявності
Решітки на вікна
Грати на вікна - це зварені металеві конструкції, покликані запобігти несанкціонованому проникненню всередину приміщення через віконний проріз.

Найчастіше віконні решітки встановлюють на вікнах і балконах перших поверхів багатоповерхових будинків, в приватних і дачних будинках, на промислових підприємствах і в офісних будівлях.

Віконні решітки виготовляються переважно зі сталевого квадрату круглого або квадратного перетину.

Завдяки різноманіттю форм і дизайнів решітки на вікна вже давно стали не тільки захисним пристосуванням, а й елементом декору.

Існує кілька видів віконних решіток по конструктиву:

- глухі (вставні) - такий тип решіток наглухо монтується в стіну будівлі на укісах за допомогою анкерів і закріплюється на віконній рамі. Хоча глухі грати є найбільш надійними від злому, слід врахувати, що при виникненні пожежі вікно, з наглухо вмонтованою металевою решіткою, може позбавити додаткового евакуаційного виходу.

- зйомні (накладні) - такі грати кріпляться до віконного прорізу на спеціальних наскрізних болтах, при цьому кріплення робляться в 8-10 місцях. Хоча така конструкція вважається менш монолітною, тим не менш, для її демонтажу потрібно часу не менше, ніж у випадку з глухими гратами.

- розпашні - тип решіток, де на металеву віконну раму на петлі навішується одна або дві стулки. Така конструкція дуже зручна при виникненні екстрених ситуацій, адже в разі потреби її можна легко відкрити зсередини. При цьому цілком реально і забезпечити надійність даної конструкції від злому, якщо приховати петлі і навісний замок таким чином, щоб зовні дана конструкція здавалася глухою. Однак варто відзначити і те, що така конструкція обійдеться значно дорожче, ніж глухі або зйомні аналоги.

- розсувні (зсувні, складні) - одна з найбільш зручних, але і не самих стійких до злому конструкцій віконних решіток. Зсувні решітки складаються з Х-образних полегшених металевих прутів, з'єднаних між собою шарнірними з'єднаннями. За допомогою цих з'єднань така решітка з легкістю складається. Запірним механізмом виступає прихований замок, монтується в бічну частину рами, а для фіксації решіток при відкритті / закритті застосовуються спеціальні жолоби, вмонтовані в стелю і підвіконня. Варто однак зазначити, що даний тип конструкцій застосовується досить рідко і, в основному, зсередини будівлі, так як є дорогим, але при цьому володіє досить низькою здатністю протистояти злому.

За способом виробництва віконна решітка може бути:

- на основі металевої рами (з обрамленням)

- без металевої рами (без обрамлення)

Кріплення віконних решіток може проводиться так само по-різному:

- на стіну навколо віконного отвору за допомогою спеціальних кріплень «лап».

- усередині віконного отвору - посередині укосу або впритул до віконної рами

- з фіксацією на самій віконній рамі (але такий вид кріплення застосовується тільки в тому випадку, якщо віконна рама дерев'яна).

За зовнішнім виглядом:

- в простому виконанні (прямі лінії або прості геометричні фігури зварних прутів)

- з фігурними елементами (складний малюнок, що створює декоративну композицію або ж використання елементів кування)

За формою:

- плоскі решітки - всі складові елементи решітки знаходяться в одній площині

- опуклі решітки (пузаті, «з кишенею») - коли в якійсь частині конструкції решітки є виступаюча частина (кишеня, пузо), або ж вся решітка повністю виступає зі стіни (дута решітка). Такі решітки є досить дорогими, проте при цьому їх взломостойкость залишає бажати кращого, тому вони швидше виконують декоративну функцію.

Взагалі, решітки на вікна можуть виконувати такі функції:

- декоративна функція - в таких конструкціях використовується металевий прут невеликого перерізу не більше 10 мм, тому надійністю вона не відрізняється, зате може стати прикрасою віконного отвору і нести чисто «відлякуючу» функцію для зловмисників.

- захисна (охоронна) функція - назва даного типу віконних решіток говорить сама за себе. Такі решітки виготовляються з товстого металевого прута перерізом не менше 20 мм. Декор при цьому відіграє другорядну роль, а головна функція такої решітки - стати надійною перешкодою на шляху проникнення в приміщення непроханих гостей.

- декоративно-захисні конструкції - конструкції, покликані забезпечити як захист від проникнення в приміщення небажаних осіб, так і прикрасити будинок красивим декоративним елементом. Захисна функція таких огороджень забезпечується за рахунок використання більш міцного металевого прута діаметром 14 мм і більше.

Компанія ТОВ «БК «ФЕРУМ» виробляє віконні металеві решітки на власному обладнанні і може виконати замовлення будь-якої складності по запропонованому Вами ескізу! Звертаючись за виготовленням даних конструкцій саме до нас, Ви отримаєте:

- якість готового виробу;

- швидкісне виконання;

- доступну ціну від виробника!

Будемо раді Вашим зверненням і плідній співпраці.

Компанія ТОВ «БК «ФЕРУМ» - Ваші завдання - наші рішення!
Наш основний сайт: ferum.top
Додатковий сайт: skferum.prom.ua
Технічні характеристики
Артикул48748
Оновлення: 13.03.2018
Додано: 23.01.2017
Ідентифікатор: 48748

Замовте вікна просто за три кроки

Перший крок — заявка на замір вікон

1
Замовлення дзвінка
Замовте дзвінок фахівця і домовтеся про замір для точного розрахунку.
2
Укладання договору
Договір з гарантіями і зазначенням сум і підтвердженням факту оплати
3
Доставка і монтаж
від 1 дня в залежності від обсягу замовлення