Мінпромполітики: Обговорено проблемні питання титано-магнієвого та алюмінієвого комбінатів

Мінпромполітики: Обговорено проблемні питання титано-магнієвого та алюмінієвого комбінатів

Заступник Міністра промислової політики України Віталій Кравченко провів нараду з КП `Запорізький титано-магнієвий комбінат` та ВАТ `Запорізький алюмінієвий комбінат`. Учасники наради, серед яких були фахівці Управління кольорової металургії та вторинних металів міністерства, представники Запорізької облдержадміністрації та керівники підприємств з виробництва первинного алюмінію й титану губчастого, обговорили проблемні питання підприємств та заходи для їхньої стабільної роботи.

Віталій Кравченко відзначив важливість прийняття відповідних узгоджених рішень на державному рівні для ефективної роботи підприємств.

`Лише спільними зусиллями нам вдасться досягти позитивних результатів, тому в найкоротші терміни необхідно розробити низку комплексних заходів, що сприятимуть покращенню ситуації на підприємствах`, – наголосив Віталій Кравченко.

Слід зазначити, що ВАТ `ЗАлК` є єдиним виробником первинного алюмінію та технічного кремнію, а КП `ЗТМК` – титанових напівфабрикатів в Україні. Це виробництва з високою енергоємністю. Так, алюмінієвий комбінат є найбільшим споживачем електроенергії в регіоні.

За результатами наради учасники прийняли рішення про першочергове вирішення низки організаційних питань на власне самих підприємствах, а також розробку та ініціювання перед Урядом змін на законодавчому рівні.

http://www.kmu.gov.ua/
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 5377