Держкомпідприємництво: Сумлінних імпортерів та експортерів заохочуватимуть спрощенням митних процедур

Держкомпідприємництво погодило проект постанови Кабінету Міністрів України, яка дозволить визначати сумлінні підприємства, що провадять зовнішньоекономічну діяльність, та використовувати до них спрощений митний контроль при переміщенні товару.

`Чесні імпортери та експортери повинні користуватися режимом сприяння з боку держави. Тоді у них буде стимул активніше вести зовнішньоекономічну діяльність`, – зазначив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів `Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1999 р. №593` Держмитслужбі надаються повноваження встановлювати критерії оцінювання та механізм визначення підприємств, які користуватимуться спрощеними митними процедурами. Якщо донедавна такі підприємства визначало ще і міністерство економіки, то нині Держмитслужба самостійно формуватиме та постійно оновлюватиме перелік підприємств.

Дана постанова розширить номенклатуру товарів, до яких можуть не застосовуватись заборони та обмеження й суттєво спростить митні процедури протягом всього технологічного процесу переміщення товару.

З метою забезпечення прозорості роботи такого механізму, митні служби перелік `пільгових` підприємств зобов’язані широко оприлюднювати в засобах масової інформації.

У разі порушень митного, податкового чи валютного законодавства підприємство, яке користується режимом сприяння, буде вилучене з відповідного Реєстру та провадитиме зовнішньоекономічну діяльність на загальних підставах.

http://www.kmu.gov.ua/
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 6001
Ролети з теплим коробом GANT