BASF частково залишає ринки росії та білорусі
Ілюстративне фото: BASF SE
Високоміцний інженерний пластик BASF Ultradur® High Speed

BASF частково залишає ринки росії та білорусі

Хімічний концерн BASF вирішив частково вийти з ринку росії та білорусі. Про це повідомили у пресцентрі компанії. 3 березня 2022 року було оголошено про призупинення інвестицій на російському ринку, а тепер рада виконавчих директорів BASF SE вирішила частково припинити роботу компанії на росії та білорусі до початку липня 2022 року. Бізнес із виробництва харчових продуктів залишиться.
Рішення обумовлено нападом росії на Україну та санкціями ЄС.

Структура концерну охоплює хімікати, матеріали, промислові рішення, технології для обробки поверхонь, харчування та догляд, рішення для сільського господарства. Наприклад, у сегменті хімікати BASF запустила виробництво пластифікаторів ПВХ на основі відновлюваної та хімічно переробленої сировини.

Читайте ще: BASF розробив заміну армуванню для віконних профілів із високою теплоізоляцією

Концерн вирішив продовжити підтримку своїх співробітників в обох країнах до кінця 2022 року. З 2019 року на росії концерн входив до рейтингу РБК 500 найбільших компаній за виручкою. Дочірня компанія BASF Wintershall також брала участь у будівництві перших двох ліній «Північного потоку», володіла 15,5% акцій газопроводу та планувала брати участь у реалізації проєктів Nord Stream 3 і 4.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22191