Випробування ift Rosenheim допоможе отримати маркування для експорту до Великобританії
Джерело: ift Rosenheim, ©TMLsPhotoG – stock.adobe.com
Співпраця між ift Rosenheim та BSI (British Standards Institution) спрощує маркування UKCA для Великобританії

Випробування ift Rosenheim допоможе отримати маркування для експорту до Великобританії

Для отримання UKCA замість CE можна використовувати тестування ift Rosenheim
Британський BSI підписав угоду з ift Rosenheim. І результати випробувань ift можна надати для отримання знака UKCA.

З 2010 року будівельна продукція в Європейському союзі повинна мати CE-маркування з даними про характеристики товару. 31 січня 2020 року Великобританія вийшла з ЄС та ввела власний знак UKCA. Зараз діє перехідний період, але з 1 січня 2023 року UKCA має повністю замінити CE.

Для спрощення отримання маркування UKCA, Британський інститут стандартів (BSI Group) підписав угоду субпідряду з ift Rosenheim, міжнародним інститутом випробувань будівельної продукції, технологій безпеки та захисного обладнання. Відповідна інформація розміщена в пресцентрі інституту.

BSI є схваленим органом щодо знака UKCA (UK Approved Body 0086) і може співпрацювати зі сторонніми організаціями в процесі оцінки відповідності. Тобто сертифікати та звіти про випробування, надані ift Rosenheim, у більшості випадків можна використовувати для отримання знаків відповідності CE та UKCA. Це стосується товарів:
  • Вікна та ролети
  • Двері та ворота
  • Скло й фурнітура

Технічний директор ift Rosenheim Майкл Брекл-Сток (Michael Breckl-Stock) прокоментував: «Я дуже радий, що ift Rosenheim, завдяки партнерству з BSI, спрощує експорт та імпорт до Великобританії для виробників будівельних матеріалів та компонентів».

Читайте ще: Великобританія скасувала мита на українські товари і планує ЄС

Вимоги до маркування застосовують до будівельної продукції на ринках Англії, Уельсу та Шотландії та не поширюються на ринок Північної Ірландії.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22193
Алюмінієві профілі Profilco