Енергомісткі підприємства Європи закликають терміново обмежити ціну на газ
Фото: Brian Whittaker (c) Glass for Europe

Енергомісткі підприємства Європи закликають терміново обмежити ціну на газ

Glass Alliance Europe та інші асоціації, що представляють європейські енергомісткі галузі, просять обмеження ціни на природний газ. Вони надіслали спільний лист-звернення Президентці Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн та пану Йозефу Сікелу, Міністру промисловості та торгівлі Чеської Республіки як голові Енергетичної Ради. Про це повідомляє пресцентр Glass for Europe.

Виробництво листового скла залежить від постачання природного газу. Супутній вплив різкого підвищення цін на енергоносії та зниження попиту з боку будівельного сектору може значно послабити виробництво листового скла в ЄС.

За даними асоціацій, наприкінці серпня спотові ціни на газ в ЄС досягли 334 євро/МВт-год. Це в 15 разів вище докризової ціни в Європі та в 10 разів перевищує ціни в США. Для багатьох енергомістких галузей промисловості наразі немає економічного обґрунтування для продовження виробництва в Європі.

Тому Надзвичайна енергетична рада закликала терміново ввести цінові обмеження на природний газ. Також представники промисловості просять скасувати залежність ціни на електроенергію від цін на газ та скорегувати систему кризової державної допомоги.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22372