Selena Group завершила перше півріччя з прибутком
Ілюстративне фото: Selena Group

Selena Group завершила перше півріччя з прибутком

Польський виробник будівельної хімії Selena Group за перше півріччя отримав дохід у 921 млн злотих (приблизно 192 млн євро), що на 16,9% більше, ніж торік. Компанія виробляє піни, герметики, клеї під торговими марками Tytan Professional, Quilosa, Artelit й COOL-R, уточнює OKNA.ua.

Як зазначено в пресрелізі, на фінансові результати компанії не вплинули негативно війна або збої в ланцюжках постачання.

Як коментує генеральний директор Selena Group Яцек Міхалак (Jacek Michalak): «Великий операційний прибуток за перше півріччя є результатом нашої роботи на маржинальності продукту та результатом зростання ринкових цін. Ключову роль тут зіграли три фактори. По-перше, загальне зростання цін: на сировину, матеріали та готову продукцію. З іншого боку, ми також створили наші запаси через низьку доступність деяких видів сировини. Третій фактор пов’язаний із природним збільшенням запасів в очікуванні збільшення продажів».

Позитивно вплинула і диверсифікація ринків збуту. Компанія інвестувала у збільшення своєї присутності на ринках Західної Європи.

«Ми хотіли б зберегти диверсифікацію ринку і надалі, але ми все ще спостерігаємо за ситуацією з надією і розраховуємо на повернення на східні ринки. Власне кажучи, ми вже готуємося до зростання продажів на українському ринку після закінчення війни », – наголошує Яцек Міхалак.

У першому півріччі 2022 року попит на будівельну продукцію впав через подорожчання кредитів на житло та зростання вартості будівництва. І за даними PSB Group, наданими Builder, обсяги будівельної хімії скоротилися на 10%. І ця тенденція може посилюватися.
У цій ситуації компанія робить ставку на розширення асортименту. Наприклад, було випущене наступне покоління герметика та клею Tytan MOCARNY. Також, за словами операційного директора Selena Group Романа Дзюби, компанія бачить великий потенціал для зростання в секторах спінених клеїв, гібридних клеїв і герметиків.
І не припиняються інвестиції в товари для теплоізоляції будівель.

Читайте також: У Selena Group з попитом усе гаразд
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22416