Мінекономіки працює над збереженням пільг для експортерів
Ілюстративне фото: Pascal Meier (c) Unsplash

Мінекономіки працює над збереженням пільг для експортерів

Міністерство економіки України сподівається поновити угоду про інвестиції та послуги з Канадою. Цього року Україна також сподівається підписати угоду про вільну торгівлю з ОАЕ. Це дозволить українським компаніям торгувати без тарифних обмежень. Про це заявила на зустрічі експортерів Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Мінекономіки визначило приєднання до Угоди про вільну торгівлю між країнами Тихоокеанського регіону (СРТРР) одним із пріоритетів. Це відкриє можливість вільної торгівлі з країнами, з якими ще немає «митного безвізу», такими як Японія, Нова Зеландія та Австралія.

Ці заходи можуть значно збільшити український експорт, який минулого року склав 44,1 млрд доларів США, що становило третину надходжень до бюджету. За даними Міністерства економіки, бюджет на 2023 рік передбачає збільшення експорту товарів і послуг на 7,2%. Україна також планує розширити наземні транспортні коридори та зменшити свою залежність від морського експорту навіть після зняття блокади та відкриття всіх портів.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22608