У ЄС досягли згоди щодо директиви з енергоефективності
Ілюстративне фото: Samuel Scalzo (с) Unsplash

У ЄС досягли згоди щодо директиви з енергоефективності

Рада та Парламент Європейського Союзу домовилися про поступове збільшення щорічної економії енергії в кінцевому енергоспоживанні з 2024 до 2030 року. Про це повідомляють у пресцентрі Ради Європейського Союзу. Кінцеве споживання енергії — це енергія, яку споживають кінцеві споживачі, пояснює OKNA.ua. Первинне енергоспоживання охоплює також все, що використовується для виробництва і постачання енергії.

Посилення директиви з енергоефективності є частиною пакета законодавчих ініціатив "Fit-for-55" ↗️, покликаних забезпечити досягнення мети ЄС щодо скорочення викидів парникових газів на 55% нижче рівня 1990 року до 2030 року.

Держави-члени повинні досягти середньорічного скорочення кінцевого споживання енергії на 1,49% протягом цього періоду, поступово досягнувши 1,9% до 31 грудня 2030 року.

Державний сектор повинен досягти щорічного скорочення енергоспоживання на 1,9%, що може включати громадський транспорт. Держави-члени повинні щороку модернізувати щонайменше 3% загальної площі будівель бюджетної сфери.

Це попередні домовленості, які будуть подані на затвердження комітетів. Після цього Директива з енергоефективності має бути прийнята Парламентом, а потім затверджена Радою.

Що стосується енергоефективності будівель, то Рада Європейського Союзу посилила правила в жовтні 2022 року. Основна мета нових правил полягає в тому, що
  • до 2030 року всі нові будівлі повинні мати нульовий рівень викидів;
  • наявні будівлі повинні стати будівлями з нульовим рівнем викидів до 2050 року.

Європейська асоціація виробників вікон з ПВХ (EPPA) вважає, що найефективнішим заходом для підвищення енергоефективності будівель є заміна вікон. За словами президента EPPA Карстена Хоєра, галузь також хоче збільшити кількість ПВХ, що переробляється. Необхідно збирати більше старих пластикових вікон для перероблення. Таким чином, більше корисних матеріалів буде добуватися у межах міста та менше потраплятиме на звалища або спалюватиметься.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22611
Алюмінієві профілі Profilco