Єврокомісія розглядає закон про нульову чисту промисловість
Ілюстративне фото: Website Shuffle (с) Unsplash

Єврокомісія розглядає закон про нульову чисту промисловість

Європейська комісія запропонувала закон про нульову чисту промисловість, який має на меті збільшити виробництво чистих технологій в Європейському Союзі. Закон, відомий як Net-Zero Industry Act (NZIA) ↗️, опублікований на офіційному сайті комісії, є частиною промислового плану «Зелена угода» (Green Deal).
Мета законопроекту полягає у тому, щоб до 2030 року досягти принаймні 40% річних потреб у розгортанні беззатратних технологій, вироблених у ЄС. Проте за словами генерального секретаря Glass for Europe Бертрана Казеса, запропоновані заходи є мінімальними для заохочення промислових інвестицій і принципово не покращують бізнес-обґрунтування для довгострокових промислових інвестицій.
Glass for Europe вважає, що матеріали для енергоефективних будівель помилково не включені в число стратегічних нульових технологій. Це суперечить власному аналізу Єврокомісії щодо важливості реконструкції будівель для економії енергії та успіху в переході від вуглецю.
Закон про нульову чисту промисловість зараз перебуває на обговоренні в Європейському Парламенті та Раді Європейського Союзу. Водночас Glass for Europe закликає посилити його, щоб заохотити інвестиції в промисловість та допомогти досягти більш амбітних цілей.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22615