Європейська скляна промисловість за посилення закону про нульову чисту промисловість
Ілюстративне фото: Website Shuffle (с) Unsplash

Європейська скляна промисловість за посилення закону про нульову чисту промисловість

Єврокомісія запропонувала на розгляд законопроєкт про нульову чисту промисловість (Net-Zero Industry Act — NZIA ↗️). Про це йдеться на офіційному сайті Європейської комісії. Він є частиною промислового плану «Зелена угода» Green Deal). І спрямований на збільшення виробництва чистих технологій в ЄС. Мета полягає у тому, щоби до 2030 року досягти щонайменше 40% річних потреб у розгортанні стратегічних беззатратних технологій, вироблених у ЄС.

За словами генерального секретаря Glass for Europe Бертрана Казеса (Bertrand Cazes), пропоновані заходи мінімальні для стимулювання промислових інвестицій. Вони принципово не покращують бізнес-обґрунтування для довгострокових промислових інвестицій, оскільки їм бракує рішучих дій для розв'язання проблеми високих виробничих витрат у Європі.

Для Glass for Europe незрозуміло чому матеріали для енергоефективних будівель не включені до числа стратегічних нульових технологій. Це суперечить власному аналізу Єврокомісії щодо важливості реконструкції будівель, наприклад, хвилі оновлення в ЄС або плану «Збережіть газ для безпечної зими». Ці заходи підкреслюють важливість модернізації будівель для економії енергії та успішного переходу від вуглецю.

NZIA зараз обговорюється Європейським Парламентом та Радою Європейського союзу. Але, на думку Glass for Europe, його необхідно посилити.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22615