Україна планує підписати оновлену угоду про вільну торгівлю з Канадою
Ілюстративне фото: cucc.ca

Україна планує підписати оновлену угоду про вільну торгівлю з Канадою

Україна та Канада обговорили підписання оновленої Угоди про вільну торгівлю. Міністерство економіки України подякувало Канаді за тимчасову лібералізацію торгівлі товарами без тарифів та квот. Процедура підписання нової Угоди наразі завершується.

Згідно з даними ITC Trade Map, наперекір війні, Україна експортувала до Канади алюмінієві, металеві та металопластикові вікна та двері на суму 1,55 млн доларів США. Це на 7,64% більше, ніж у 2021 році.

У квітні 2023 року прем'єр-міністри України та Канади оголосили про завершення переговорів щодо оновленої Угоди про вільну торгівлю, а на початку червня міністр міжнародної торгівлі Канади повідомив про урегулювання формальностей.

За новою угодою сторони зможуть робити все, що не заборонено.
Прописані гарантії для інвесторів та схеми захисту інвестицій.
Була включена угода про цифрову торгівлю.
Врегульовано тимчасовий в'їзд бізнесменів.

Канада також сприятиме приєднанню України до Всеохоплюючої та прогресивної Угоди про Транстихоокеанське партнерство (CPTPP). Це угода про вільну торгівлю з країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону, включаючи Канаду, Австралію, Бруней, Чилі, Японію, Малайзію, Мексику, Нову Зеландію, Перу, Сінгапур та В'єтнам. Канада головуватиме в цій організації наступного року.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22715