У торгівлі між Україною та Канадою буде дозволено незаборонене
Ілюстративне фото: cucc.ca

У торгівлі між Україною та Канадою буде дозволено незаборонене

Україна та Канада обговорили підписання оновленої Угоди про вільну торгівлю. У Міністерстві економіки України подякували Канаді за тимчасову лібералізацію торгівлі товарами без тарифів та квот. Зараз завершуються формальності щодо підписання модернізованої Угоди.

За даними ITC Trade Map, попри війну, Україна експортувала до Канади алюмінієвих, сталевих і металопластикових вікон та дверей на 1,55 млн доларів. Це на 7,64% більше порівняно з 2021 роком.

У квітні 2023 року Прем’єр-Міністри України та Канади оголосили про завершення переговорів щодо укладення оновленої Угоди про вільну торгівлю. На початку червня Міністерка міжнародної торгівлі Канади повідомила про узгодження формальностей.

Нова Угода дозволить сторонам усе, що не заборонено.
Були прописані гарантії для інвесторів та система захисту інвестицій.
Включена Угода про цифрову торгівлю.
Урегульований тимчасовий в'їзд для ділових осіб.

Канада також сприятиме приєднанню України до Всеохоплюючої та прогресивної Угоди про Транстихоокеанське партнерство (CPTPP). Це угода про вільну торгівлю з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону: Канадою, Австралією, Брунеєм, Чилі, Японією, Малайзією, Мексикою, Новою Зеландією, Перу, Сінгапуром та В’єтнамом. Наступного року в цій організації головуватиме Канада.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22715