Glas Troesch планує побудувати новий завод флоат-скла у Бельгії

Glas Troesch планує побудувати новий завод флоат-скла у Бельгії

Швейцарська сімейна компанія Glas Trösch побудує новий завод із виробництва скла в Бельгії. Про це повідомили місцеві бельгійські ЗМІ. Компанія відреагувала на збільшення попиту на скло з боку європейської будівельної галузі.

Завод із виробництва плоского скла буде побудований в Ломмелі. Це місто на півночі Бельгії має порт та підприємства з видобутку піску.

Завод довжиною 600 метрів буде побудований на площі 35 гектарів. Очікується, що на заводі буде працювати 300 осіб.
Завод зможе забезпечувати склопакетами приблизно 300 000 будинків на рік. Скло постачатиметься переважно до країн Бенілюксу.
Також враховується попит у секторі сонячних панелей, який потребує тонкого прозорого скла. Glas Trösch вважає, що промисловість сонячних панелей прийде з Китаю до Європи. Німеччина, зокрема, хоче пожвавити цей сектор. Згідно з дослідженнями, лише для німецького проєкту потрібно сім нових скловарних печей.

Команда подала заявку на отримання екологічного дозволу, який, як очікується, буде надано в 4 кварталі 2023 року. Очікується, що будівельні роботи розпочнуться у 2024 році, а виробництво — у 2025 році.

Glas Trösch також розширила свої виробничі потужності в Україні. Попри повномасштабне російське вторгнення, команда Глас Трёш (Евроглас) реалізувала свій попередній план щодо перенесення виробництва та встановила дві лінії загартування скла.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 22719
Ролети з теплим коробом GANT