Glas Trösch планує побудувати у Бельгії завод із виробництва листового скла

Glas Trösch планує побудувати у Бельгії завод із виробництва листового скла

Швейцарський сімейний бізнес Glas Trösch збирається побудувати новий скляний завод у Бельгії. Про це повідомляють місцеві бельгійські ЗМІ. Компанія спостерігає підвищення попиту на листове скло в європейському будівельному секторі. З економічних та екологічних міркувань перевагу надають місцевому виробництву.

Завод з виробництва флоат-скла побудують у Ломмелі. Місто на півночі Бельгії має порти та видобуток силікатного піску поблизу.

Фабрика завдовжки 600 метрів розміститься на площі 35 га. За оцінками компанії, на виробництві працюватимуть 300 співробітників.
Завод зможе забезпечувати склопакетами близько 300 000 будинків на рік. Скло планують постачати в першу чергу в країни Бенілюксу.
Також враховується попит у секторі сонячних панелей, який потребує тонкого та дуже прозорого скла. Glas Trösch вважає, що індустрія сонячних панелей повернеться з Китаю до Європи. Німеччина, зокрема, хоче відновити цю галузь. Дослідження показують, що тільки для німецьких планів потрібно сім нових скляних печей.

Команда проєкту подала заявку на отримання екологічного дозволу, який очікується в четвертому кварталі 2023 року. Будівельні роботи мають розпочатися у 2024 році, а виробництво – у 2025 році.

Glas Trösch також збільшив виробничі потужності в Україні. Попри повномасштабне вторгнення росії, команда Глас Трьош (Євроглас) реалізувала попередні плани щодо перенесення виробництва та встановила дві лінії з оброблення скла.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 22719
Виробництво вікон Viknar`off