Великобританія оголосила про великий пакет фінансової підтримки України

Великобританія оголосила про великий пакет фінансової підтримки України

Великобританія оголосила, що надасть довгострокову підтримку українській економіці. Прем'єр-міністр Великобританії зробив цю заяву на Українській конференції з питань відновлення (URC23). Захід, який відбувся у Лондоні 21-22 червня, є продовженням Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

Великобританія надасть додаткові 3 мільярди доларів США у вигляді гарантій та 240 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді двосторонньої допомоги для відкриття кредитів Світового банку.

Під час дводенної конференції провідні світові компанії пообіцяли підтримати реконструкцію та відновлення України після незаконного вторгнення росії. Великобританія започаткувала "Українську бізнес-угоду", яку підписали понад 400 компаній з 38 країн світу. Серед них Virgin, Sanofi, Philips, Hyundai Engineering та Citi.

Англія також виділила 20 мільйонів фунтів стерлінгів на страхування компаній, що працюють в Україні, відкриваючи шлях для значного потоку приватних інвестицій. Кошти будуть надані Агентству багатосторонніх інвестиційних гарантій Світового банку (MIGA).

Міністр закордонних справ Великої Британії також оголосив про пакет допомоги з реконструкції. Серед різних фінансових ініціатив — фінансування Фонду партнерства для стійкої України. 12 мільйонів фунтів стерлінгів виділять на невідкладні потреби у відновленні та реконструкції нещодавно звільнених територій у східних, південних та прикордонних регіонах України.

Раніше Україна та Велика Британія уклали Угоду про цифрову торгівлю.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22726