Великобританія оголосила про багаторічну фінансову допомогу для підтримки та відновлення України

Великобританія оголосила про багаторічну фінансову допомогу для підтримки та відновлення України

Великобританія заявила про довгострокову підтримку економіки України. Про це повідомив Прем’єр-міністр Великобританії на конференції з питань відновлення України (URC23). Захід проходить у Лондоні з 21 до 22 червня та є продовженням Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка стартувала у 2017 році.

Британія планує надати 3 млрд доларів додаткових гарантій для розблокування кредитів Світового банку та 240 мільйонів фунтів стерлінгів двосторонньої допомоги.

На дводенній конференції провідні світові компанії зобов’язалися підтримати відновлення та реконструкцію України після незаконного вторгнення росії. Англія виступила ініціатором Української ділової угоди. Її підписали понад 400 компаній із 38 країн. Серед залучених компаній Virgin, Sanofi, Philips, Hyundai Engineering і Citi.

Британія також виділила 20 млн фунтів стерлінгів на страхування компаній, що працюють в Україні. Це відкриває важливий потік приватних інвестицій. Кошти надійдуть Агентству багатосторонніх інвестиційних гарантій (MIGA) Світового банку.

Міністр закордонних справ Великобританії додатково анонсував пакет підтримки для відбудови. Серед різних ініціатив Фонду партнерства для стійкої України виділять 12 млн фунтів стерлінгів. Кошти направлятимуть для реконструкції нещодавно звільнених територій на сході, півдні та в прикордонних районах України.

Раніше Україна та Велика Британія уклали Угоду про цифрову торгівлю.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22726
Ролети з теплим коробом GANT