Іспанський бренд випустив обладнання для зняття м’яких захисних покриттів зі скла
Фото: Turomas

Іспанський бренд випустив обладнання для зняття м’яких захисних покриттів зі скла

Іспанський виробник обладнання для обробки скла, Turomas, представив нове покоління товарів, спрямоване на видалення різних видів захисних покриттів під час різання скла. Спеціалізовані постачальники скла поширюють асортимент продуктів з високоефективними покриттями, і ці покриття необхідно захищати на всіх етапах. Часто це вимагає видалення захисних пластиків або смол під час різання скла. Тому Turomas розробив новий продукт.

Автокалібрована ACR (Advanced Coating Removal) призначена для видалення широкого спектра покриттів, включаючи різні види захисних пластиків та смол. За словами компанії, ця система була спеціально розроблена для роботи з пластиковою захисною плівкою (TPF) і EASYPRO, останній є продуктом від Saint-Gobain. EASYPRO забезпечує захист скла від механічних пошкоджень, старіння під час транспортування, зберігання і обробки, не залишаючи жодних залишків після випаровування під час загартування.

ACR включає дві основні розробки: двофазову систему видалення покриття та вдосконалену систему охолодження. Обидві ці інновації є запатентованими розробками від Turomas.

На склі TPF відкриття захисного шару може призвести до відшаровування низькоемісійного покриття. Тому Turomas створив двоетапну систему видалення покриття. По-перше, шліфувальний круг розміщується на відстані 10 мм від скла і починає видалення в протилежному напрямку, щоб запобігти підняттю захисного шару. На другому етапі вже енергоефективний шар вже легко не підійматися. Швидкість для кожного типу покриття передбачена в бібліотеці матеріалів, і будь-який вид покриття може бути видалений за одну операцію.

Система охолодження також важлива, оскільки вона запобігає значному підвищенню температури на краях шліфувального круга. Повітряний потік також допомагає очистити будь-які залишки на поверхні, зменшуючи кількість операцій зі шліфування круга.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22806