Скляна промисловість Великобританії наполягає на локальному переробленні скла
Фото: British Glass

Скляна промисловість Великобританії наполягає на локальному переробленні скла

Асоціація скляної промисловості Великобританії, British Glass, акцентує на важливості збереження перероблення скла на місцевому рівні. Вони вказують на те, що скло може бути перероблене, переплавлене та використане знову та знову без втрати якості.

На сьогодні значна кількість скляних відходів з Великобританії експортується до материкової Європи. Торік обсяг експорту скла збільшився на 79 000 тонн, що на 31% перевищує показники 2021 року. Ця ситуація має негативний вплив на навколишнє середовище та економіку за думкою асоціації. Збереження місцевої переробки скла могло б зменшити використання невідновлюваних ресурсів, зменшити викиди вуглецю та відкрити нові можливості для місцевих компаній у рамках циклічної економіки.

Скляна промисловість щороку приносить близько 1,6 млрд фунтів стерлінгів (приблизно 1,93 млрд доларів США) до економіки Великобританії, забезпечуючи більше ніж 24 000 прямих робочих місць і понад 150 000 робочих місць у всьому ланцюжку постачання. У світлі цих даних British Glass закликає місцеву владу підтримати створення пунктів збору скла.

На жаль, в Україні будівельне скло не сортується та має зберігатися на полігонах. Воно рідко використовується як порошкоподібний заповнювач для виробництва бетонних виробів та інших матеріалів. Така практика супроводжується втратою можливостей для економії ресурсів.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22852
Скляні перегородки від CDA Bufab