Досвід Англії: збереження локального перероблення скла створює більше робочих місць
Фото: British Glass

Досвід Англії: збереження локального перероблення скла створює більше робочих місць

British Glass, британська асоціація скляної промисловості, повідомила про важливість збереження перероблення скла на місцевому рівні. Скло можна нескінченно переробляти, переплавляти та формувати без жодного погіршення якості.

Зараз значна кількість відходів скла експортується з Великобританії до материкової Європи. Минулого року експорт склобою зріс на 79 000 тонн, що на 31% більше, ніж у 2021 році. На думку асоціації, це негативно впливає на довкілля та економіку. А збереження місцевої переробки скла може зменшити використання невідновлюваних ресурсів, скоротити викиди вуглецю та відкрити можливості для місцевих компаній у циклічній економіці.

Скляна промисловість щороку приносить в економіку Великобританії близько 1,6 млрд фунтів стерлінгів (приблизно 1,93 млрд доларів США), забезпечуючи 24 000 прямих робочих місць і понад 150 000 робочих місць у всьому ланцюжку постачання.
British Glass закликає місцеву владу підтримати створення пунктів збору скла.

В Україні будівельне скло не сортується та має зберігатися на полігонах. Рідко його використовують як порошкоподібний заповнювач для виробництва бетонних виробів тощо.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22852
Алюмінієві профілі Profilco