В Україні виготовили та сертифікували вибухостійкі вікна
Фото: Reynaers Aluminium Ukraine

В Україні виготовили та сертифікували вибухостійкі вікна

WKC Installer 5.0
Після широкомасштабного вторгнення росії, компанія "Вікна-Стар" та бренд фурнітури Winkhaus провели аналіз пошкоджень вікон та дверей внаслідок обстрілів, ставлячи перед собою питання: як вдосконалити конструкцію для забезпечення безпеки під час вибухів?

Протягом останніх дев'яти місяців Викна-Стар, ТМ спільно з партнерами — WINKHAUS, Reynaers Aluminium Ukraine і Глас Трёш (Евроглас) — працювали над цим проєктом. За словами компанії "Вікна-Стар", спільна робота охопила проведення трьох етапів випробувань та тестування сімох різних конструкцій.

Один із важливих результатів випробувань — сертифікація алюмінієвого вікна за класом тривкості EXR2 (NS) згідно з ДСТУ EN 13123-2:2006. Ця конструкція була виготовлена з алюмінієвого профілю Reynaers SUNRISE та обладнана зламостійкою фурнітурою Winkhaus activPilot. Крім того, був вибраний правильний склопакет від Glas Trösch, який включав ударостійке скло P4A (згідно з ДСТУ EN 356:2005, найвища категорія стійкості — P5A).

Вибухостійкість цієї конструкції була підтверджена протоколами Національного університету оборони України та Науково-інженерного центру випробувань виробів і матеріалів захисту. Презентація відбулася під час будівельно-архітектурного BUSINESS FORUM "Відбудова України", який проводився 5-6 жовтня 2023 року в Києві. Наступна презентація результатів випробувань відбудеться 20 жовтня 2023 року на онлайн конференції WKC Installer 5.0.

Важливо зазначити, що клас тривкості EXR2 відповідає захисту від вибуху 3 кг вибухівки на відстані 3 метрів, а позначка NS свідчить про відсутність осколків зі зворотного боку захисного скла чи іншого заповнювача.

+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 22861