Уряд Німеччини запустив спеціальний конкурс на підтримку проєктів реконструкції в Україні
Слайд: GIZ

Уряд Німеччини запустив спеціальний конкурс на підтримку проєктів реконструкції в Україні

TeamWIN Windows & Glas day 2023
У жовтні стартував спеціальний конкурс, ініційований Федеральним міністерством економічного співробітництва Німеччини (BMZ). Він спрямований на компанії, які мають намір розглядати бізнес-можливості в Україні в чотирьох ключових секторах, зокрема в будівництві.

Євген Куруленко, координатор проєкту технічної допомоги ReAct4UA GIZ GmbH, представив фінансовий конкурс ↗️ в рамках бізнес-конференції TeamWIN «Дні вікна і скла в Україні» 2023.

Компанії мають можливість подати свій проєкт на співфінансування до однієї із двох німецьких організацій - DEG Impulse або GIZ. При цьому існують дві форми співпраці:
  1. Угода про реалізацію проєкту:
    • Компанії, які потребують більше фінансових ресурсів.
    • Обсяг підтримки може досягати 200 тисяч євро.
    • Компанія повинна внести не менше 50% вартості проєкту.
  2. Угода про співробітництво:
    • Компанії, яким не вистачає експертизи або технічних можливостей.
    • Обсяг підтримки може складати до 2 млн євро.
    • Внесок компанії повинен становити не менше 50% вартості проєкту.

Для участі в конкурсі компанії повинні відповідати мінімальним вимогам, зокрема, бути приватною формою власності, зареєстрованою в Україні, мати фінансовий аудит за останні два роки, мінімальний річний оборот 400 тисяч євро та необхідні кадрові ресурси та кваліфікацію для реалізації проєкту.

Також встановлені мінімальні вимоги до самого проєкту, зокрема його реалізація в Україні, внесок у відбудову держави, реалістичні цілі та завершення проєкту до 2026 року. Компанії можуть подавати заявки як індивідуально, так і у формі партнерства або консорціуму.

Євген зауважив, що від моменту подачі заявки до підписання угоди проходить від 4 до 8 місяців, і важливо враховувати, що сам проєкт повинен бути реалізований до 2026 року.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22905