Українські виробники вікон мають достатньо потужностей для виробництва великої кількості конструкцій
Ілюстраційне фото: Darya Jum on Unsplash

Українські виробники вікон мають достатньо потужностей для виробництва великої кількості конструкцій

TeamWIN Windows & Glas day 2023
Українські виробники готові забезпечити потребу країни у вікнах, навіть у період відбудови після перемоги, стверджує виконавчий директор "Асоціації учасників ринку вікон і фасадів" Олексій Бубнов, спростовуючи помилковий наратив, що поширюється в країні. Це прозвучало під час панельної дискусії на бізнес-конференції TeamWIN "Дні вікна і скла в Україні" 2023.

У віконній галузі України є достатньо потужностей для виробництва значної кількості конструкцій. Директор з продажів AXOR INDUSTRY в Україні, Едем Хаурмаджі, підкреслює, що єдиний в Україні виробник поворотно-відкидної фурнітури наразі може виготовляти до 8 млн комплектів щорічно.

З метою підтримки українських виробників, профільні асоціації взяли на себе ініціативу обговорення проблем ринку з державними органами. Президент "Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів" Костянтин Салій висловив ідею додавання нецінового критерію для локальних виробників в систему Prozorro. Голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, Олена Шуляк, висловила готовність спільно з економічним комітетом опрацьовувати пропозиції.

Попри розуміння держави важливості підтримки місцевих виробників, українським компаніям варто готуватися до збільшення конкуренції. За словами генерального директора "Клейберіт Україна" Тетяни Кравець, українському бізнесу слід підвищити ефективність, постійно навчатися, оптимізувати процеси та зменшувати витрати, особливо у контексті зменшення працездатного населення та інтенсивного імпорту.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22943